Archív, Gyalogbéka cukormentes kísérleti konyhája - 2010.10.03.
Unokatesóm tavaly végre a saját (+ banké) lakásába költözött. Ám csak most hétvégén alakultak úgy a dolgok, hogy tudott egy lakásavatót tartani. Nem akartam üres kézzel menni, így készítettem néhány falatot. Az egyik a mini sajttorták voltak.
Mivel az alig evő unokaöcsém és unokahúgom is elfogyasztott belőle 1-1-et így bátran mondhatom, hogy sikere volt. Na meg az is bizonyító erejű, hogy végül a házigazdának nem jutott egyetlen darab sem...
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához:
10 dkg darált keksz - 100 g/78 g szénhidrát
10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
1 doboz light Philadelphia krémsajt - 100 g/4,1 g szénhidrát
2 dl főző tejszín - 1 dl/ 3,8 g szénhidrát
5 dkg xilit-cukor - 100 g/100 g (cukor), 100 g/ 25 g szénhidrát (xilit)
2 ek liszt - 100 g/76,3 g szénhidrát
1 darab tojás
Elkészítés:
1, a darált kekszet keverjük el a felolvasztott vajjal és egyenlő mennyiségben kanalazzuk a 12 muffin formába, majd az ujjunkkal nyomkodjuk le simára a kekszet a forma aljába.
2, a krémsajtot kavarjuk ki a tejszínnel, cukorral, tojással és végül a liszttel simára.
3, ha úgy érezzük, akkor tehetünk még a krémhez egy kis cukrot, de ne vigyük túlzásba
4, a krémet kanalazzuk a kekszre. Darabonként nagyjából 2 ek. krém fog jutni.
5, a sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd 35-40 perc alatt süssük készre.
A tortácskákat hagyjuk kihűlni, mert akkor szépen ki lehet szedni őket a muffin papírból. A tetejét díszíthetjük egy kis lekvárral, gyümölccsel vagy felszolgálhatjuk natúran is.
(A képek kissé életlenek lettek...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése