2010. november 13., szombat

Híd cafe (4 fogás 1000 forint alatt) - Étterem kritika

Archív, Gyalogbéka cukormentes kísérleti konyhája - 2010.09.05.

Belvárosi helyszín, stílusos környezet. 4 fogás 1000 forintért, de azért nem tökéletes...

Tegnap K ügynökkel felkerekedtünk, hogy kipróbáljuk végre a Híd cafét. Hetekkel ezelőtt szerettük volna megtenni, de akkor nem sikerült. Most 4 fogásos ebédet ettünk 1000 forint alatt. Ez persze máris egy nagyon jó pont, de azért volt néhány apróság, ami annyira nem tetszett, de csak sorjában.

Szombat délelőtt van, a városban végig a Tisza partján főzik a halászlevet, mi mégis étterembe megyünk. A Híd cafe egy viszonylag kis étterem, de hangulatos, stílusos berendezéssel. Minden megvan benne, ami egy kellemes ebédhez kellhet.

Ahogy megállunk a kinti étlap előtt a pincér máris mosolyogva jön elénk, hogy ebédelni szeretnénk-e. Mi mosolyogva bólogatunk, hogy persze. Odabent két asztalt kínál fel nekünk lent, vagy egy egész emeletet odafent. Mi az emeletet választjuk, mert sajnos nem tudjuk, hogy az a dohányzó részleg. Kiírás nem igazán figyelmeztetett erre, sajna.

Épp csak kényelmesen elhelyezkedtünk, mikor az egyik pincér hozta a napi menüt. 3 féle menüből választhattunk 970 ft-ért. Az előétel és a desszert minden esetben ugyanaz, csak a leves és főfogás változott.

K ügynök az A menüt választotta:

Tésztafalat salátaágyon (nem ez volt a hivatalos elnevezés)
Erőleves palacsinta tésztával
Cipóban sült székelykáposzta
Szilvás rétes

Én inkább diabetikus okokból inkább a C menünél maradtam:

Tésztafalat salátaágyon
Tiszai halkrém leves
Csirke brassói
Szilvás rétes

A rendelésünk leadása után alig kellett néhány percet várnunk, hogy az előétel megérkezzen. Falatnyi kis saláta, de éppen elég ahhoz, hogy meghozza úgy igazán az étvágyunkat. A leveles tészta zöldfűszeres túróval volt töltve, mely talán a fűszerezés hiánya miatt nem annyira dominált.

Következő körben jött a leves, melyet K ügynökkel elcseréltem, mivel a folyami hal nem az én asztalom.

Az erőlevesről csak annyit mondhatok, hogy jó borsos volt, a palacsinta benne szépen csíkokra vágva, de tartok tőle, hogy esetleg kockából készült.
K ügynök szerint a halleves jó csípős, de finom volt. Az egyetlen hátránya, hogy a krémleves helyett inkább gulyáslevesre hasonlított. Ráadásul jobban örült volna, ha a zsemlekockákat nem a levesben szolgálják fel, hanem mellette. Hisz valaki többet szeret benne, valaki meg csak egy keveset. Ráadásul nem is ázik szét a zsemlekocka, míg az asztalra kerül.

A leveses tányérok mentek és érkezett a főétel.

K ügynök székely káposztája nagyon ízlésesen tálalva érkezett, piros paprikával körbe szórva. K ügynöknek összeségében ízlett a káposzta, csak kár volt, hogy több volt benne a rizs, mint a káposzta, és a borson, paprikán kívül nem volt más fűszerezés.

Részemről a csirke brassói kellemes meglepetés volt. A hús jól átsült, finoman borsos (milyen lehetne?), de ami plusszot jelentett számomra, az a hagyma volt benne. Étkezőben, menzán ritkán látok, érzek hagymát a brassóiban. Biztos máskor főzés közben elpárolog, de itt szerencsére megmaradt.

A desszertre már úgy éreztük, hogy teljesen készen vagyunk. A gyomrunk szinte már pukkadásig volt, ráadásul az sem volt túl kellemes, hogy a hátunk mögött ülő párocska női tagja egyszerre evett és dohányzott...

Mindenestre a szilvás rétes nagyon ízlésesen tálalva érkezett. Csak egy baj volt a csupa porcukor, csokiöntetes változattal, hogy nem ehettem meg. A pincér azonban szemöldök ráncolás nélkül visszavitte a rétest és hozzott egy teljesen natúr szeletet.

A töltelék finom volt igazán, talán egy kis plusz dió is volt benne, de a tészta elfogyasztását már K ügynökre hagytam.

Mivel a dohányfüst elzavart minket, így a utolsó falatok után gyorsan távoztunk, de egyébként szívesen maradtunk volna.

Jövünk máskor is. Akkor talán kipróbáljuk a vacsora kínálatot.

Pozitívumok:

kiszolgálás - 5 pont
berendezés, környezet - 5 pont
ételek mennyisége - 5 pont
árak - 5 pont
konyha - 4 pont

Negatívumok:

az ételek lehettek volna melegebbek is - 3 pont
nincs kiírva, hogy melyik része dohányzó - 1 pont
megvilágítás a felső részben (beteges zöld) - 4 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése