2010. november 18., csütörtök

Citromos palacsinta

Meghívtam unokatesómat egy kis falatozásra és az egyik fogás ez a könnyű citromos palacsinta lett. Igazán laza a tésztája és leginkább úgy fest, mint az amerikai palacsinta. Az ihlető ismét Nicole volt. Eredeti receptjét itt találhatjátok.



Az előkészítés után a sütés már gyorsan megvolt. A citromos íz pedig nagyon is jól harmonizált a körte vajjal és a diabetikus málnalekvárom utolsó darabkájával.

Hozzávalók:

18 dkg liszt - 100g/77g szénhidrát
1/2 tk sütőpor
egy csipet só
4 tojás sárgája
1 csésze szobahőmérsékletű író (ha nincs, akkor egy fél csésze kefírt keverjünk el fél csésze vízzel) - 100g/3,8 g szénhidrát
2 tk. méz/1 tk cukor - 100g/100g szénhidrát (xilitben csak 25 g)
1 citrom leve
2 tk citromlé
a tojások kemény habbá vert fehérjéje

Elkészítés:



1,
a lisztet keverjük el a sütőporral
2, egy másik tálban keverjük össze a tojássárgákat, írót, cukrot, citromlevet
3, a tojásfehérjét verjük kemény habbá
4, végül az összes hozzávalót keverjük össze és a tojásfehérje habját óvatosan forgassuk bele a tésztába.
5, a tésztát legalább 1 órába tegyük a hűtőbe, majd 1-1 evőkanálnyit süssünk ki egyszerre.



Lekvárral, vajjal, sziruppal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése