2010. november 13., szombat

Kávés csoki praliné

Archív, Gyalogbéka cukormentes kísérleti konyhája - 2010.08.30.

Nos, igen, aki a szemöldökét ráncolja az jól teszi, mert ebben aztán semmi diabetikus sincs. A csokiban sok a cukor és hízlal és a diabéteszesnek nem tesz jót, DE nem is magamnak csináltam.

Persze nem tagadom, hogy megkóstoltam, de ez megint egy olyan hasznosítsuk a maradékokat recept.

Hozzávalók:

visszamaradt kávészemek a kávélikőr készítésből
10-15 dkg étcsokoládé
10-15 dkg tavaly karácsonyi minőségi szaloncukor
kevés olaj
1 dl, vagy kevesebb tejszín
egy szilikon forma

Elkészítés:

A korábban 2 hónapig vodkában ázó kávészemekből minden formába tegyünk legalább 2-3 darabot.

Töltsünk meg egy lábast vízzel és felette a gőzben olvasszuk fel először az étcsokoládét. Keverjünk hozzá egy kevés chilit, kakaóport vagy vaníliát, ha szeretjük és kanalazzuk rá a csokit a kávészemekre.

Ha elfogyott az étcsoki, akkor elkezdhetjük felolvasztani a tejcsokis szaloncukrot is. Ennél szükségünk lesz egy nagyon kevés tejszínre, mert különben nem lesz kenhető, folyékony a csoki, hanem csak összeáll. Arra azonban figyeljen oda mindenki, hogy épp csak egy keveset tegyünk a csokihoz. Ugyanis, ha túl sok a tej, vagy tejszín benne, akkor nem fog úgy megdermedni, hogy a formából ki lehessen szedni és akkor csak a kanál marad utolsó megoldásként.

Ha minden formába belekanalaztuk a csokit, akkor várjunk egy kicsit míg megdermed és utána tegyük be a mélyhűtőbe. Néhány óra múlva már fogyaszthatjuk is. Ajándéknak is kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése