2010. november 10., szerda

VIP vendégek voltunk egy étteremben még a nyitás előtt - véletlen történt

Archív, Gyalogbéka cukormentes kísérleti konyhája - 2010.06.27.

Szegeden már tíz éve nem volt szusi kapható!!! Akkor is csak egy catering cég hozta valahonnan. De most minden megváltozik. Holnap reggel megnyílik az első szusi bár Szegeden és mi szombat este egy nyitás előtti kóstolón vettünk részt. Ráadásul egy rögtönzött kóstolón!!!

Szóval az úgy volt, hogy Zsófi barátnőmmel éhesen tartottunk az egyik éjszakai étkezde felé, mikor átvágtunk a passzázson, ahol épp egy új kis éttermet igyekeznek megnyitni. Mikor bebámultunk az ablakon, megláttuk a menülistát a pult felett és leesett az állunk.

Szusi és társai illegették magukat a szemünk előtt. Szóval ez lesz az új gyors étterem. Addig bambultunk befelé, míg a bent még csak pakoló ázsiai személyzet kijött és egy hatalmas tál surimivel beinvitált minket. Mentünk, mint kutya a velős csont után, farok csóválva, kérdés nélkül.

Azonnal elénk raktak egy nagy tálat - oké, műanyag dobozt - meg egy tál szójaszószt és wasabit. Kaptunk 1-1 pár pálcikát és indulhatott az evés. Uborkás, retkes és lazacos falatkák vártak rá, hogy megkóstoljuk őket. Mi az hogy kóstoljuk, betoljuk egymás után. Kit izgatott, hogy már a közepe táján éreztük, hogy lassan eldurranunk, hisz olyan isteni volt.
Kérdezgettek is minket közben, hogy nem savanyú-e esetleg, ízlik-e a mi magyar nyelvünknek, mi meg teli szájjal bólogattunk. Na ná, hogy ízlett. Finom volt, egészséges és ami a legfontosabb, nagyon megható volt az étterem kedvessége.

Igen, ez a doboz az elején tele volt, ezzel csaltak be minket az utcáról...

Mire magamhoz tértem a vendégszeretet okozta mámorból, már alig volt a tekercsekből, de nem én voltam az egyedüli fogyasztó...

Mint elmondta az üzletvezető, a Wok'n Go egy amerikai franchise része. Gyorsétteremnek számít leginkább abból a szempontból, hogy leülni csak három ember tud egyszerre, de az étlapon az ételek nem is lehetnének egészségesebbek.

Ananászos öreghús
Omlós haldarabok gyümölcsszósszal
Pekingi kacsa
Kókusz leves
Édes-savanyú leves
...

Sajna a többire nem emlékszem, mert kicsit ködös volt az agyam az elfogyasztott étel mennyiségétől. De holnap tuti, hogy onnan fog származni a vacsorám. Most már fizetni is fogok persze.

Tettes társam is akadt...

Még valami. Bár kb. este 9-10 között ettünk ott Zsófival, fejenként 15 db - jól hallottátok - surimit és majd szétpukkadtunk, reggel tökéletes volt a cukrom. 5 mmol/l, ami kiváló. Szóval, minden este meg fogok enni néhány darabot.

Így aztán azt sem lehet elfelejteni, hogy az árak nagyon barátságosak. 9 szusi - 500 forint például. Ez barátok közt is olcsó. Házhoz is szállítanak majd, ami még egy plusz.

Persze a legnagyobb plusz nálunk a kedvességük, nyitottságuk és vendégszeretetük.

A főszakács készségesen pakolta a mobilunk elé a próba ételeket, megválaszolta a kérdéseimet az ételekkel kapcsolatban, miközben vidáman vigyorogtak ránk. Gondolom nem is sejtették, hogy két szusi szeretőt szednek fel a kirakat előtt.

Elérhetőség majd a holnapi posztban, telefonszámmal, meg mindennel. Addig csorgassátok a nyálatok a képekre.

Megjegyezném: a képek mind mobillal készültek, így ha kicsit tökéletlenek, bocsássatok meg érte! De még így is megindítják a nyáltermelést.
Ja, és azt is megjegyezném, hogy a főszakács egy igazi kis cukifalat volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése