2010. november 9., kedd

Cukorszint jelző tetoválás

Archív, Gyalogbéka cukormentes kísérleti konyhája - 2010.06.04.

Bár ennek semmi köze az ételhez, de annál inkább a diabéteszhez... Az MIT kutatói kifejlesztettek egy olyan tintát, melyben nanorobotok figyelik rendszeresen a glükóz szintet az emberi szervezetben.

Egy egyszerű tetoválással a bőr alá juttatható a tinta, ami színváltozással jelzi minden alkalommal, amikor változik a cukorszint az adott emberke vérében. Ráadásul a tinta 6 hónap alatt lebomlik, így egy elrontott műalkotásnak sem kell végleg megmaradnia esetleg.

Már csak egy kérdés van, hol lehet erre feliratkozni? Mindig is szerettem volna tetoválást, de riasztott a gondolat, hogy a huszonévesen készült tetoválás, ami akkor tetszett hetven évesen már röhejesen fog festeni a kissé megfonnyadt bőrömön. De ez 4 légy egy csapásra legalább - tetoválás; nem marad meg örökre; pontosan méri a vércukromat; nem kell naponta 2-3-4 alkalommal szurkálni magamat.

Látom már előre, ahogy a színváltoztató tintából nem csak orvosi segédeszköz lesz, hanem hatalmas divat termék is... De a fene bánja, ha megkönnyíti az életem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése