Én csináltam fahéjjal, mandulával, csokival, áfonyával és simán csak vajasnak is. Hogy melyik ízlett a legjobban? Mindenkinek más, de nekem persze a csokis volt az ász...
Hozzávalók:
500 g liszt - 100g/70g CH
1 tk. sütőpor
2 szoba hőmérsékletű tojás
200 g cukor (xilittel helyettesíthető cukrosoknál) - 100g/100g CH (xilitnél csak 25g)
2-3 ek vanília kivonat
250 g hideg vaj
Elkészítés:
1, keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban és addig gyúrjuk a tésztát, míg sima tésztát nem kapunk.
2, helyezzük a tésztát 30 percre a hűtőbe vagy valamilyen hideg helyre.
3, nyújtsuk ki a tésztát, miután kivettük a hűtőből úgy 3-5 mm vastagságúra. Ha túl vékonyra nyújtjuk, akkor odaég a tészta és még fél fogunkra sem lesz elég az íz. Ekkor sütemény formáinkkal szaggassuk ki a kekszeket.
4, a sütőt melegítsük elő 175 fokra, majd a kekszeket úgy 12-15 perc alatt süssük készre. Ha a kekszek széle már kezd barnulni és nem nyers a teteje, akkor már ki is vehetjük és rakhatjk be az új adag kekszet.
5, sütés előtt vagy után díszíthetjük gyümölccsel, csokival ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése