A készítéskor át sem gondoltam, hogy 50dkg húsból nem tudok majd megenni egy ebédre ennyi fasírtot. De sebaj, mert még másnap is finom volt.
3. nap - Gombás fasírt
A receptet lásd. itt
4. nap - Joghurtos tojás snidlinges hússal
Ezt a receptet 2 dolog ihlette. Az első az a horribilis áron vesztegetett joghurtos tojás, amit egy gyroszosnál láttam nem rég. 550 forint volt néhány félbe vágott főtt tojás, amit sima joghurttal nyakon öntöttek és rászórtak egy kis petrezselymet.
A másik meg az a tény, hogy egy adag friss snidlinghez jutottam.
Hozzávalók:
- 2 db főtt tojás - keményen (ízlés szerint több is lehet, mivel a tojásban nincs szénhidrát, azonban a koleszterinre sem árt ügyelni)
- 15 dkg darált hús
- 1 markényi friss snidling vagy más zöldfűszer
- 1 kis pohár joghurt
Elkészítés:
- A tojásokat jó előre megfőzzük, megpucoljuk és felezzük/negyedeljük.
- A húst teflon serpenyőben saját zsiradékában megpirítjuk. Mikor már majdnem kész van, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, frissen őrölt borsot és a tojás mellé kanalazzuk.
- Végül ízlés szerint joghurt mennyiséggel meglocsoljuk és kész a saját joghurtos tojás változatunk.
A tetejére még reszelhetünk csökkentett zsírtartalmú sajtot és ne sajnáljuk a maradék snidlinget se.
Folyt. köv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése