2011. szeptember 10., szombat

Mandulás banán kenyér

Nagyon rég jártam a blog közelében. Ennek egyik oka, hogy két héttel ezelőtt elköltöztem Budapestre. Új otthon, új munka, új körülmények. Szokni kellett a megváltozott helyzetet. Ráadásul a hely, ahol jelenleg lakom két hétig gázmentesen működött, mert cserélték a csöveket... az egész házban. Így a lavorba vizet melegítünk és vásároljuk a kész ételt életet éltük. De nem csütörtök óta. Ismét van meleg víz és a gáztűzhely is üzemel. Ennek örömére íme az első darab, ami kikerült a tűzhelyből :)



Hozzávalók:


(mérő tálkát, ami csészét - cup - mér a Tecsóban kb. 100 ft-ért lehet kapni)

3 darab banán - 100 g/24g CH
1/4 csésze cukor - 100g/ 100g CH
2 csésze liszt - 100g/70g CH
1 ek. mandula aroma
2 tojás
1/4 csésze olvasztott vaj
3/4 tk szódabikarbóna
1/2 tk. só
1,5 dl görög joghurt (én helyette 1 dl tejfölt hígítottam 0,5 dl tejjel) - 1 dl/5g CH


Ennyi maradt, mire félig kihűlt...

Elkészítés:


1, a lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát, tojást keverjük össze
2, banánt törjük össze egy villával, öntsük rá a mandula aromát majd keverjük a lisztes tálba
3, öntsük rá a joghurt (pótlékot), a vajat és jól keverjük össze míg egy állagú lesz.
4, egy püspökkenyér formát vajazzunk ki és közben a sütőt melegítsük elő 185 fokra
5, toljuk be a sütit és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha a kést, pálcikát beleszúrva nem ragad rá a tészta, akkor készen is vagyunk.
6, borítsuk ki egy tálra és hagyjuk teljesen kihűlni

(Nálunk kihűlés előtt a fele elfogyott... V és Á ügynök dézsmált)



A mandula helyett használhatunk vaníliát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése