2011. július 19., kedd

Piszkosul zöld újhagymakrém leves

Néhány napja K ügynök egy kis ápolásra szorul így én kiélhetem rajta minden ápolási, gondoskodási igényemet. Napok óta rá vagyok kicsit kényszerítve, hogy minden napra tervezzek és el is készítsek valami jó és egészséges ebédet. Tehát ő is jól jár meg én is. Ugyanis ezekben a 30 fok feletti napokban nem valószínű, hogy tűzhely mellé állnék másként. Maradna a hideg saláta salátával párosítás.

Az újhagymakrém leves tegnap volt a menün, de ahogy eddigi minden krémlevesem, úgy ez is elég lehangoló külsőt nyert el. Valahogy ezek a krémes folyadékok még egyszer sem mutattak jól számomra fényképen, pedig az ízük, mint most is, nagyon jó lett. Nos, van még mit tanulnom fotózás és kompozíció terén is...



Hozzávalók:


2 csomag újhagyma megtisztítva, apróra vágva - 100g/7g CH
2 szem nagyobb burgonya - 100g/18g CH
só, bors
1tk. mustármag

Elkészítés:

1, a krumplikat pucoljuk meg, vágjuk fel nagyobb kockákra és sós vízben tegyük fel főni.
2, a félig főtt burgonyáról merjünk le annyi vizet, hogy csak egy ujjnyi maradjon rajta, ami elfedi, majd adjuk hozzá a felvágott újhagymát, mustármagot és főzzük addig, amíg a krumpli el nem készül.
3, ekkor vegyük le a tűzhelyről az edényt és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze a levest egy állagúvá. Ha túl sűrűnek érezzük a levest, akkor adhatunk még hozzá egy kis folyadékot.
4, sajttal és hagyma zöldjével díszítve tálaljuk



Tipp1: a víz egy részét pótolhatjuk főzőtejszínnel a krémesebb állag kedvéért, de ezt fogyókúrázóknak és cukrosoknak nem ajánlom a plusz szénhidrát tartalom miatt.

Tipp2: ha nem zöld krémlevesre vágyunk, akkor nem legyünk smucigok és inkább hagyjuk ki a levesből a zöldség zöld leveleit. Ezt a színt utána már ugyanis semmi sem veszi ki a levesből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése