2012. augusztus 15., szerda

Termelői piac a VII. kerületben

Mautner Zsófi, aka Chili&Vanilia oldalán tekeregtem egy kicsit a múlt héten, mikor megláttam egy régebbi bejegyzését egy bizonyos "Szép Kertről", aminek nem sok köze volt egy konkrét kerthez, annál inkább egy igazán különleges helyhez. Egy bio, termelői piacot takar az elnevezés, mely minden vasárnap meglelhető a VII. kerület egy kissé kopottas bérházában.

Vasárnap gondoltam egyet és én is útra keltem, hogy levadásszam magamnak ezt az élményt. Az eredmény: találtam egy piacot, egy kellemes reggeliző helyet, ahová még párszor visszatérek majd szerintem.

Belépés egy izgalmas és rejtett birodalomba.


Minden ízből egy szelet grillezni való sajt - áfonyás, szárított paradicsomos, sonkás, hagymás, fokhagymás - Eddig a sonkás jött be leginkább.
Végül 1 kg Lucullus paradicsommal - 280ft, néhány szelet grill sajttal - 3500 ft/kg, egy marék zöldbabbal - 950ft/kg, egy ajándék kápiával és egy kis üveg diabetikus meggy-cseresznye lekvárral - 900ft - hagytam el ezt a kissé düledező házat.
A sajtok isteniek, a paradicsom helyenként ütött, de amúgy isteni és harsanó, a zöldbab ennél ropogósabb nem is lehetne és a lekvárt leginkább egy ültő helyemben megenném. Tény, hogy nem túl olcsó minden termék, de itt is termelőnként változnak az árak. A legfőbb különbség mégis az, hogy az itteni zöldségeknek pont olyan íze van, amilyennek lennie kell. Nem volt fura mellékízük, sem olyan, ami mindenre hasonlít csak az adott zöldség ízére nem.

Ha pedig nem vásárolunk semmit csak nézelődünk egy kicsit, már akkor is kellemesen töltjük a vasárnap délelőttöt.

Cím: Szép Kert
        Budapest, VII., Kazinczy u. 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése