2012. május 19., szombat

Baconos sajtos gnocchi tavasziasan

A változás sokszor nagyon nehezen jön. Főleg, ha foggal-körömmel kapaszkodunk abba, ami már a múlt ködébe vész.
Lassan egy éve élek Pesten, de sok mindent még mindig nehéz elfogadni belőle. Például a konyhát, amiben főznöm kellene. Sötét és apró az otthonihoz képest, ahol annyi fantasztikus recept és kép született. Ahol az ügynökökkel olyan jókat ettünk és szórakoztunk. Így valahogy nem is csoda, hogy nem akartam soha főzni benne.
A másik ok pedig az volt, hogy hétköznapokon bármennyire is próbáltam rákényszeríteni magam, nem volt sem energiám, sem kedvem ebben a konyhában főzni. Hisz nem hívogat, inkább taszít. Ellenállásom vége nagyon sok rossz minőségű, drága étel fogyasztása lett, amit nem csak a nadrágom feszítésén kezdtem el megérezni.
Hónapokig küzdöttem önmagammal, de cukrosként tudtam, hogy így nem játszhatom tovább az egészségemmel. Épp ekkor, jött egy apró iránymutatás, ami megszülte a megoldást.
Bevallom, szégyenletes módon ragaszkodtam hónapokig a régi szokásaimhoz. Sok hétvégén egy kazal zöldséget és alapanyagot bevásároltam, hogy majd hétköznap megfőzzem, ám ebből szinte sohasem lett semmi. A drága alapanyagok romlottan kerültek a kukába a hűtőből, legnagyobb szégyenemre. Pedig ma senki sem engedhetné ezt meg magának... Én mégis megtettem hónapokon keresztül.Most viszont megvilágosodás szerűen jött a megértés. 1 éve megváltozott az életem és a körülményeim, tehát ehhez kell igazítanom önmagamat és a szokásaimat is. Nem ragaszkodhatom ahhoz, ami bizonyos értelemben már nincs többé. Így egy igen egyszerű, arany középútszerű megoldás mellett döntöttem.

Felfedeztem egy ételkiszállító céget, melynek a kínálatában többféle diabetikus menüsör is szerepel. Az árak 500-600 forint körül mozognak főételenként és a kiszállítás ingyenes. Úgy döntöttem, hogy keddtől péntekig innen fogom rendelni az ételt, amit bárhová elszállítanak. Hétfőn pedig azt ebédelek, amit a hétvégén főzök.
A hétvégén nincs munkából fakadó stressz. Van idő vásárolni és ami még ennél is fontosabb, van elég fény fotózni. Így pedig megmarad a főzés öröme, de egyúttal tízezreket meg is spórolok közben.

Ennek örömére íme az első hétvégi fogás, ami a budapesti korszakot fémjelzi.Vigyázat, módfelett laktató.

Baconos, krémsajtos gnocchi tavasziasan 2 főre

Hozzávalók:

50 dkg gnocchi - 100g/69g CH
1 zöldhagyma zöldje
fél mozzarella gombóc - 100g/2g CH
2 evőkanál krémsajt - 100g/2g CH
12 dkg bacon
1-2 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:

1, forrásban lévő, enyhén  sós vízben főzzük a gnocchit a csomagoláson szereplő ideig. Ez általában 3-5 perc.
2, eközben a bacon kockázzuk fel egészen apróra és pirítsuk meg ropogósra, majd szedjük ki egy tányérra.
3, ha kész a gnocchi, akkor szűrjük le és öntsük a megmaradt zsiradékba, amiben a bacon kisült. Süssük addig, amíg maga a gnocchi és kicsit barnás színt kap.
4, ekkor adjuk hozzá a sajtokat és hagyjuk, hogy az így képződő szósz teljesen befedje a gnocchit.
5, adjuk hozzá a félretett bacont és az apróra szelt zöldhagyma zöldjét, majd néhány percig még keverjük


6, sóra ennél az ételnél nem lesz szükség, mert a bacon épp elég sós, de némi plusz reszelt sajt és friss petrezselyem tovább emeli az élményt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése