2011. december 27., kedd

Sajtkrémes, tojásos töltött paprika

Bár vége az ünnepeknek, de én pont úgy érzem magam, mint a Márton-napi liba szokta minden évben. Nyakig töltve. A hűtő tele, már csak másfél napot vagyok itthon, de esélyem sincs elfogyasztani a maradékokat, bármennyire is próbálnám. Pedig idén nem is vittük túlzásba a főzést. A maradék szétosztása után szinte nem is maradt más az asztalon, mint süti. Igaz, a maradékot minden részcsalád legalább 2 hétig fogja enni... Ajándékokkal megrakott bőrönddel jöttem haza, kajával megrakott bőrönddel távozom. Nem vagyok én már ehhez egy kicsit öreg?

Nos, mindenesetre itt van egy saját alkotás karácsonyról. Cukrosoknak sem megvetendő, mert a paprikán túl a többi hozzávalóban nem sok vagy semmi szénhidrát van, és igazándiból nem egy nagy dolog elkészíteni.

Hozzávalók (2 nagyobb paprikához):

1-2 nagyobb kaliforniai paprika
2 kemény tojás
20 dkg ömlesztett sajt
min. 20 dkg kemény sajt - füstölt (picit fagyasztva) vagy edámi
2-3 kanál light majonéz
csipet só és ízlés szerint zöldfűszerekElkészítés:

1, kivágjátok a paprika magházát
2, összekeveritek a hozzávalókat a tojás és paprika kivételével, hogy egy kemény állagú krémet kapjatok, majd elkezditek belülről bevakolni a paprikákat
3, ebbe a fészekbe beleültetitek a meghámozott tojásokat, majd ujjal beletömköditek a maradék krémet a paprikába a tojás körül.
4, ezek után irány a hűtő és fogyasztás előtt szépen felszeletelve már jöhet is a tálalás

Vigyázat, laktató étel! Hús mellé is tökéletes akár köretnek, előételnek...

ui: most lusta vagyok vízjelet rakni a képre, de aki ellopja, annak garantálom, hogy egy receptje sem fog többé sikerülni a konyhában. Kérni lehet, lopni nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése