Mindig is szerettem a fasírtot, de gyerekként inkább az volt a jellemző, hogy az otthon készült, fűszeres fasírt nem volt a kedvencem, míg a menzán tálalt, gyakran ízetlen, de fűszermentes fajta jöhetett minden mennyiségben. Persze mint mindenben, ezen a téren is kezd változni az ízlésem. A zöldséges szezámos fasírt íze nem tér el túlzottan a megszokott fasírttól, mégis érdekes ízhatást jelent, ráadásul a plusz rostanyag még jót is tesz az emésztésnek...
Hozzávalók:
2 szál újhagyma - 100g/6,3g CH
1 nagyobb sárgarépa - reszelve - 100g/8g CH
1 szelet toast kenyér - 1 szelet/25g CH - termékenként eltérő lehet
3 ek tejszín - 1 dl/3-4g CH
40 dkg darálthús
10 dkg szezámmag
1 tojás
bors
2 ek. mustár (lehet ízesített is) - 100g/6g CH
2 ek. szójaszósz (só pótló)
Elkészítés:
1, az újhagymát felkarikázzuk, a répát lereszeljük majd egy nagyobb tálban összekeverjük a darálthússal és a tojással
2, a tejszínt egy kis lábasban megmelegítjük és beleáztatjuk a kenyeret. Amint a kenyér felszívta a tejszínt, belemorzsoljuk a húsos tálba.
3, a keverékhez hozzáadjuk a szójaszószt, mustárt, borsot és addig keverjük, míg egynemű nem lesz a masszánk.
4, ekkor kézzel kisebb fasírt golyókat formázunk és azokat a szezámmagba forgatjuk.
5, serpenyőben vagy tepsiben egyaránt kisüthetjük őket néhány perc alatt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése