2014. június 17., kedd

Eperjoghurt házilag - tízóraira ajánlott

Ha már az ember vesz 1 kiló epret, annak bizony célt kell találni. Ez alapvetően igen könnyű volt 10 évesen: egy jó nagy adag porcukor, jeges tea és 15 percen belül max. a kérdés megoldódott.

Az élet azonban kicsit más irányba terelt. Az eper mellé már nem jár a porcukor, sem a cukros jeges tea. Szerencsére vannak lehetőségek.

Ha már próbálkozom az uzsi és tízórai bevezetésével, a hűtőmben van natúr joghurt, eper, akkor logikusnak tűnik, hogy megkíséreljem a házi gyümölcsjoghurt gyártást.

Persze tudni kell, hogy nem rajongok a tejtermékekért. Szóval jó tudni, hogy a tejtermékek igen fontos részét képezik egy cukros diétájának, mert negatív szénhidrátnak minősülnek. Értsd. több energiát követel a szervezettől a megemésztésük, mint amennyit a szervezetbe pumpál. Ezért aztán kénytelen vagyok beiktatni az étrendembe.

Hozzátenném még: Norbi étrendjében is rendszeres szereplő a gyümölcsjoghurt. Bár érezhetően kevesebb a cukortartalma, mint a többi, boltban kapható típusnak, az én joghurtomban egyáltalán nincs hozzáadott cukor, így az édes íz szintjében az eltérések elég döbbenetes eredményeket produkál. Tehát akinek ez így nagyon natúr, az adhat hozzá egy kevés nyírfacukrot.

Házi eper joghurt

Hozzávalók - 1 adaghoz

2 ek natúr joghurt - 4,7g CH/100ml
5 dkg eper - 7,6g CH/100g
plusz néhány szem díszítéshez



Elkészítés:

1, az epret turmixoljuk össze a joghurttal. Hagyjuk egy kicsit darabosabbra, hogy így állítsuk az emésztésünket egy apró kihívás elé.
2, a joghurtra szeleteljünk még 1-2 szem epret és behűtve tálaljuk bármely étkezéskor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése